Opvoeden kitten

opvoeden kitten

Meer lezen over kattengedrag? Abonneer je op mijn blog en krijg elke donderdag nieuwe informatie in je mailbox (aanmelden rechtsboven). Foto: Meredith leigh Collins Flickr Creative commons.

Ze hoeven geen vriendjes te worden. Als mijn hulp ingeroepen wordt bij twee of meer katten concentrate die niet (meer) samen kunnen leven, krijg ik vaak te horen dat de katten geen vriendjes hoeven te worden. Word jij gelukkig als je je hele leven gedwongen wordt met iemand samen te leven die je niet aardig vindt maar waar je een soort gewapende vrede mee hebt? Het levert je ongetwijfeld veel stress op, de katten dus ook. De kat vraagt er soms wel. Soms kunnen katten hevig rouwen om het verlies van hun maatje. Deze katten moeten natuurlijk geholpen worden en zullen opbloeien als er een andere kat bij komt. Voor veel katten geldt echter dat je je kat eerst goed moet observeren voor je beslist om een kat erbij te nemen. Gun je kat de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. De verschillen tussen katten onderling zijn zo groot dat je beslist niet kunt stellen dat iedere kat een sociale kat is en daarmee gebaat bij een huisgenoot. Kijk goed naar wat jouw kat nodig heeft, dat is je enige leidraad!

opvoeden kitten
zijn bovendien individuen met een eigen karakter. Je kunt niet de ene kat inwisselen voor een ander, bijvoorbeeld als een kat uit het gezin overlijdt. Maar hij vond zijn broertje zo leuk zegt de eigenaar. Vast wel, maar dat nieuwe drukke kitten is zijn zachtaardige en verlegen broertje niet! Wil je een kat erbij, dan zul je een goede match moeten maken op basis van karakter en leefgewoontes. Stress-signalen missen, ik heb al eerder een blog geschreven over hoe makkelijk de relatie tussen katten verkeerd geïnterpreteerd wordt en hoe stress veelal onderschat wordt. Ik hoor dagelijks verhalen van mensen die hun kat zagen opbloeien na de dood van een andere kat en toch weer een nieuwe kat erbij nemen omdat het zo zielig zou zijn voor de achterblijver.
opvoeden kitten

Een kitten opvoeden kittenleeftijd


In een groot deel van die onderzoeken maar niet alle lijkt er sprake te zijn van groepsvorming onder met name poezen. Het gaat in beide gevallen om groepen waarbij katten in een groep geboren worden en daar blijven. Ervaring is belangrijk, katten die met andere katten zijn opgegroeid en ook in groepen blijven vitamine leven zoals ras- en zwerfkatten zijn in het algemeen heel sociaal omdat ze dat van kitten af aan geleerd hebben. . maar zelfs bij deze katten zijn er grote verschillen tussen de dieren: ik ken toch echt zwervers of raskatten die veel liever alleen wonen. Voor een goede start plaats je kittens daarom per twee of anders in elk geval bij een speelse, sociale kat zodat ze van jongs af aan leren omgaan met andere katten. Alleen in huis, er zijn mensen die propageren dat katten altijd met een soortgenoot moeten samenwonen. Zij punta vergeten daarbij dat veel huiskatten nog steeds in hun eentje gehouden worden. Als zon alleen levende kat ouder en minder speels wordt, willen de eigenaren er ineens een kitten bij.

Een kitten opvoeden, kittenleeftijd


Heeft u interesse in én van deze honden? Neem dan contact op met onze herplaatsingsdienst. Kijk voor het spreekurenoverzicht op de contact-pagina, te bereiken via het menu links. Over rassen, voeding, gedrag en katten in het algemeen. Wil je zelf aan de slag met honden? Hondeninstructeur of hondentrainer worden? Dat kan bij ons, in een (holistische) opleiding met de laatste nieuwe (wetenschappelijke) inzichten. 2006 containing about 700,000 posts to m (in total about 140 million words) by almost 20,000 bloggers. 19 Eine verwendung von hyaluronsäure in Hydrogelen zur Wundversorgung 20 und in der Behandlung von chronischen Lungenerkrankungen wird untersucht.

opvoeden kitten

Hij heeft nog nooit los gelopen. Helaas is zijn bazin pas overleden, en zijn baas is veel van huis ivm werk. Sidney kan wel een paar uurtjes alleen zijn, maar als het te lang wordt gaat hij blaffen. Dit is natuurlijk een erg onwenselijke situatie. Sidney vraagt niet veel, maar hoopt wel op gezelschap, en biedt beslist littekens nog veel gezelligheid.

Wie gunt dit leuke hondje nog een fijne oude dag? Sydney is helaas overleden.

Kittens informatie- informatie over


Hij kan prima opschieten met zijn huisgenootje Vrouwke; hij wast haar regelmatig de oren schoon. Helaas moeten beide hondjes op zoek naar een nieuw adres vanwege een scheiding, ze moeten nu veel te lang alleen zijn. Het zou fijn zijn als hij samen met Vrouwke geplaatst kan worden, maar het is geen must. Hij verblijft in heerhugowaard. Sydney is een Australische jack russell-reu, geboren.

Een rustig en zachtmoedig oud baasje, die geen vlieg kwaad doet. Hij is vriendelijk naar iedereen, met name ook naar kinderen (groot en klein). Visite wordt enthousiast begroet. Hij volgt je trouw overal, en ligt graag dicht tegen je aan. Hij verdraagt geen kip, krijgt dan jeuk. Hij heeft geen problemen met andere honden, wel heeft hij -sinds een nare aanvaring met een Rottweiler- weinig op met grote zwarte honden. Katten is hij niet gewend, maar hij benadert ze voorzichtig.

Magazine - royal canin

Hij slaapt graag onder een dekentje. Buiten is hij enthousiast en blij, houdt van lekker lange wandelingen, graaft af en toe, rent vrolijk achter een weggegooide tak aan (maar brengt hem niet terug). Met andere honden speelt hij kort eventjes, om daarna weer zijn eigen gang te gaan. Hele opdringerige honden gromt hij zo nodig weg. Katten en konijnen zijn leuk om achteraan te rennen. Bij onbekend bezoek kijkt hij eerst even de cream kat uit de boom, maar daarna gaat het prima, ook met kinderen. Wel is hij dol op eten, probeert dan ook wel wat, maar laat zich goed corrigeren.

opvoeden kitten

Hoe sociaal is de kat?

Ze vindt het heerlijk om lange wandelingen te maken, houdt ondertussen graag de boel bij elkaar. Zo haalt ze ook haar maatje Floris op als deze achter blijft. Aan contact met andere honden heeft ze niet zo'n behoefte, die blaft ze zo nodig weg. Katten zijn leuk om een sprintje achteraan te trekken. Ze kan speels zijn met een stoffen beestje. Verder kan ze ook volop genieten van het leven in huis: lekker in het zonnetje liggen en ze slaapt ook graag onder een dekentje. Ze is -samen met Floris- het slachtoffer van een relatiebreuk, waardoor ze veel te veel alleen moeten zijn; hun baasje gunt hen beter (ze hoeven niet per se samen te blijven). Ze verblijft in, heerhugowaard, floris is een gecastreerde black and tan dwergpincher-reutje, geboren. Een onderdanig lief knuffelhondje, dat graag knus naast je op de bank zit.

Heeft u interesse in én van deze honden? Neem dan contact op met onze herplaatsingsdienst. Kijk voor brein het spreekurenoverzicht op de contact-pagina, te bereiken via het menu links. Krijgt u op een van deze nummers geen gehoor, spreek dan de voicemail in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld. Klik op de pasfoto voor een link naar hun eigen (foto)pagina. Vrouwke is een gesteriliseerde bruin dwergpincher-teefje, geboren. Dit vriendelijke, alerte en slimme hondje is baasgericht; trouw als ze is, gaat ze voor haar baasje door het vuur. Bij vreemde mensen is ze eerst voorzichtig en afwachtend, maar eenmaal bekend gaat het goed, ook met kinderen.

Dierendatabase - katten - gratis

Is een kat nu wel of niet een sociaal dier, met payot andere woorden of moet een kat beslist met een soortgenoot samenleven? Zoals bij zoveel vragen over kattengedrag is ook op de vraag Alleen of niet alleen? Geen standaardantwoord te geven. Onderzoek, om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is geen onderzoek dat een eenduidig antwoord geeft op de vraag hoe sociaal de kat. Wat we zeker weten: de kat is van oorsprong een solitair dier de kat is onder invloed van de mens steeds vaker in groepen gaan leven de verschillen tussen katten qua sociaal gedrag zijn bijzonder groot. Een kat is niet noodzakelijk sociaal, want hij is voor zijn voortbestaan niet afhankelijk van andere katten. Een kat is sociaal uit keuze en niet alle katten kiezen daarvoor. Lees ook: waarom ik een boek schreef over het opvoeden van kittens. Er is veel onderzoek gedaan naar de wijze waarop boerderijkatten en verwilderde katten samenleven.

Opvoeden kitten
Rated 4/5 based on 697 reviews
Recensies voor het bericht opvoeden kitten

  1. Gunin hij schrijft:

    Kittens vinden vrijwel alles leuk en zien het als een spelletje, maak daar gebruik van. Bijvoorbeeld: een kitten dat in je broekspijpen omhoog klimt is aandoenlijk, maar tegen de tijd dat het een kater van vijf kilo is geworden is het niet meer leuk. Is dat met het gratis kitten al gebeurd?

  2. Litizap hij schrijft:

    Lees artikel, hoeveel voeding mag ik mijn hond geven? Lees artikel Jack russell - een behendige kleine atleet met de energie van een grotere hond! Lees artikel, de voeding van uw pup van de geboorte tot de volwassen leeftijd. Lees artikel de eerste dagen en nachten.

  3. Yleqys hij schrijft:

    Ik hoor dagelijks verhalen van mensen die hun kat zagen opbloeien na de dood van een andere kat en toch weer een nieuwe kat erbij nemen omdat het zo zielig zou zijn voor de achterblijver. Lees artikel Spelen met je kat: hoe en waarom? Zon diertje drinkt dan nog bij de moeder en kan zichzelf niet eens op temperatuur houden. Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar diergedrag.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: